Lukulemmikkitoiminta

Lukulemmikkitoiminnan tavoite on innostaa ja rohkaista lapsia lukemaan ja edistää lukutaitoa tekemällä lukutapahtumasta rauhallinen ja mukava tapahtuma koiran avulla. Lemmikki kuuntelee hiljaa eikä arvostele lukijaa – ei pilkkaa, eikä naura virheille. Lukulemmikin kanssa ei tarvitse jännittää. Lemmikille lukeminen sopii kaikille, mutta on erityisen hyvää harjoittelua juuri lukemaan oppineelle tai sellaiselle, jolla on ongelmia lukemisen kanssa. Lukulemmikille lukemisesta voi olla apua myös lukihäiriöisille ja oppimisvaikeuksista kärsiville lapsille.

Lukulemmikkihetket järjestetään yhteistyössä kirjaston kanssa. Kirjastoon on varattu rauhallinen huone lukulemmikkihetkiä varten. Lukutapahtumassa on mukana ainoastaan lapsi, lemmikki ja lemmikin ohjaaja. Lapsi lukee lemmikille ääneen itse valitsemaansa kirjaa n. 10-15 minuutin ajan ja lukuhetken päätteeksi lapsi saa palkita lemmikin rapsutuksilla sekä nameilla.

Kaikki Karva-Kavereiden lukulemmikit on läpäisseet soveltuvuustestin ja nauttivat lasten seurasta. Lisäksi useimmat keikkailevat myös vanhusten luona laitoksissa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Lukukoira Saga

Lukulemmikkihetkistä voit kysyä lisää:

paakaupunkiseutu@suomenkarvakaverit.fi