Karva-Kaveri Väinö

Unohtumaton ensimmäinen Karva-Kaverikeikkamme

 

 

Väinö ottaa rennosti keikalla

Olimme kevättalvella 2015 ensimmäisellä Karva-Kaveri-keikalla vanhainkodissa. Hieman jännitin, kun ei ollut aavistustakaan millaisia asukkaita tapaamme. Vierailimme osastolla, jolla oli niin sänkypotilaita kuin parempikuntoisiakin asukkaita. Vanhainkodin virikeohjaaja kulki mukanamme koko keikan ajan ja otti aina ensin kontaktia vanhukseen kysyen halusiko tämä silittää koiraa. Mikä helpotus! Sänkypotilaiden tervehtiminen on fyysisesti hieman rankkaa niin minulle kuin koirallekin, sillä Väinö (32kg sylikoira) on sen verran matala, että joudun nostamaan sitä sängynlaidalle rapsutusetäisyydelle.

Ensimmäinen keikkamme oli jo lopussa, kun vierailimme vielä yhdessä olohuoneessa. Televisiota katsonut mies nappasi Väinön reippaaseen syleilyyn ja luetteli kaikki 12 ajokoiraansa parhaine saaliineen, mitkä hänellä oli ennen vanhainkotiin muuttoa ollut. Ronskein ottein rapsutti ja halaili Väinöä, joka villisti häntä pyörien puski vasten miehen jalkoja ja sohvaa. Olohuoneessa ollut rouva ilmoitti mieluummin katsovansa kuin koskevansa mutta kertoi ilahtuneensa koiravieraasta. Kun ajokoiramies hieman väsähti, rupesimme virikeohjaajan kanssa tekemään lähtöä osastolta.

Olohuoneessa oli kuitenkin vielä yksi mies, joka istui silmät kiinni pyörätuolissa. Virikeohjaaja epäröi, että kannattaakohan Väinön käydä häntä tervehtimässä, kun mies ei ole kahteen viikkoon avannut silmiään eikä reagoinut mihinkään. Kysytäänpä nyt kuitenkin kun kerran täällä ollaan! Virikeohjaaja kysyi mieheltä haluaisiko hänkin silittää koiraa, joka on nyt käymässä. Mies ei vieläkään avannut silmiään tai sanonut mitään, mutta vasemman käden sormet rupesivat tekemään rapsuttavaa liikettä! Ohjasin koiran seisomaan pyörätuolin viereen ja virikeohjaaja siirsi miehen käden Väinön selälle. Hetken rapsutettuaan kädestä alkoi löytyä laajemmalti liikettä ja mies silitti Väinöä koko selän mitalta. Samalla huomasin miehen itkevän hieman. Sillä hetkellä ymmärsin, kuinka tärkeästä asiasta Karva-Kavereiden toiminnassa on kyse ja olemmekin keikkailleet Väinön kanssa mahdollisimman usein.

Merrit & Väinö-bullterrieri